1857 poze   117152 vizite

SFECLA ROSIE MINUNII

Sfecla roşie este o legumă preţioasă, ce trebuie consumată în principal în perioada în care este în sezon, pentru multiplele sale beneficii.

De la mijlocul lui septembrie şi până la finele lui noiembrie – şi chiar după – sfecla este pe tarabe.
Sfecla roşie este un veritabil medicament natural, pe care oricine îl poate folosi. Bogăţia de vitamine şi minerale pe care le conţine sfecla roşie este, aproape, fără egal.

Sfecla roşie conţine vitaminele A, C, E, vitaminele din complexul B şi minerale precum fier, cupru, zinc, iod, calciu şi potasiu. Peste toate acestea se adaugă cea mai mare cantitate de vitamina K, conţinută într-o legumă.

În 100 de grame de sfeclă se găseşte 600% din doza zilnică de vitamina K. Aceeaşi cantitate de sfeclă acoperă tot necesarul zilnic de vitamina A şi 80 % din nevoia de vitamina C. Sfecla roşie conţine o serie de fitochimicale (aminoacizi esenţiali şi antioxidanţi), care nu se mai găsesc în alte fructe sau legume şi care au acţiuni binefăcătoare asupra organismului. Pigmentul roşu din sfeclă, o adevărată infuzie de energie şi sănătate, nu este alterat sau modificat prin fierbere sau coacere.

Sfecla reglează activitatea cardiacă, combate apariţia celulelor canceroase, reechilibrează apetitul şi stimulează producţia de celule roşii, în plus fiind un stimulent excepţional pentru sistemul imunitar, având capacitatea de a „curăţa” de toxine, bacterii şi virusuri, organismul.

Prin cantitatea foarte mare de potasiu pe care o conţine, sfecla roşie este un adevărat pansament pentru rinichi, echilibrează metabolismul acido-bazic şi stimulează eliminarea excesului de sodiu. Sfecla roşie este un remediu eficient şi pentru stările de epuizare fizică, fiind în acelaşi timp şi un laxativ perfect. Toate acestea fac din sfecla roşie un aliment care nu trebuie să lipsească de pe masă!

Comentarii album • 1
Myrela 2 aprilie 2015  
Da este miraculoasa, insa trebuie sa ajutam si noi corpul prin eliminarea in totalitate a prajelilor de orice natura, a tuturor alimentelor care contin zahar, de casa sau din comert, a glutamatului de sodiu continut de mezeluri, produse de patiserie sarate, conserve din comert si nu in ultimul rand a muraturilor
Toate acestea le-am probat in familie , cu analize medicale repetate.
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.